Giresun da 3. Palyatif Bakım Merkezi Espiye Devlet Hastanesine Kuruldu
16 Ağustos 2017

Espiye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Temel KAYAN, 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezi’nin 03 Şubat 2017 tarih itibariyle hizmet vermeye başladığını, gerek Espiye gerekse bölge halkına daha iyi sağlık hizmeti vermeye devam edeceklerini belirtti.

Palyatif bakım merkezi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan KAYAN, ülkemizde ortalama uzun yaşam ömrünün en fazla olduğu Giresun ilinin Espiye ilçesi için öncelikli ve gerekli hizmetler arasındaydı. Sağlıklı yaşam, ölüm her insanın kendisinin ya da yakınlarının karşılaşacağı mutlak süreçlerdir. Özellikle bu merkez ile “hastamız artık son sürecini yaşıyor, ağrılarına artık çözüm bulamıyoruz, yapacak çok bir şey yok” denildiği an aslında bu aşamadan sonra “yapılacak çok şeyimiz var” diyerek hasta ve hasta yakınlarının yanında olacağımızı amaçladık ifadelerini kullandı.

Hastanenin bünyesinde kurduğumuz merkezimizde 10 yatak kapasite ile uzman hekim, hemşire, psikolog ve diyetisyenden oluşan güçlü ekibimizle içerisinde wc, duş, televizyon ve buzdolabı bulunan otel konforundaki odalarda halkımıza hizmet vermeye başladık.

Öncelikli olarak bu merkezde ileri dönem organ yetmezliği (kalp, böbrek, vb) olan ciddi düzeyde beslenme sorunu yaşayan, ilerleyici nörolojik hastalıkları olan kronik hastalıklara çözüm üretmeye çalışacağız.

Bu merkezinin kurulumundaki temel amaç; bakım desteği gerektiren hastalıkların daha profesyonel yaklaşımla hasta ve ailesinin yaşam kalitesini artıracak düzenlemeler yapmaktı. İnşallah bu süreçte başarılı çalışmalara imza atacağız. Tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum, dedi.