Bebek Dostu Hastane Ünvanı Alan Hastanemize Plaket Verildi
09 Aralık 2022

plkt.jpg
Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Hatalı emzirme uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütülmektedir. Buna istinaden, ilimizde her yıl "Başarılı Emzirmenin 10 Adımı" doğrultusunda Bebek Dostu Hastanelerin değerlendirmesi yapılmaktadır.

2022 yılı Bebek Dostu Hastane Değerlendirmeleri sonucunda 08.12.2022 tarihinde Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH eğitim salonunda Brifing Toplantısı yapıldı. Toplantıya İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Muhammet Bulut, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ünal Özek ve Bebek Dostu Hastane unvanı olan tüm kurumların Başhekim, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü ve Eğitim Hemşireleri katıldı. 2022 yılında ünvan kazanan hastanemize Bebek Dostu Hastane Plaketi verildi.