MHRS ile en erken 1 gün, en geç 15 gün sonrasına muayene randevusu alabilir, zamanı kendinize uygun şekilde planlayabilirsiniz.
29 Ocak 2024

Alo182   Hastane ve Aile Hekimliği Randevu  Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182′ yi aramak sabit bir telefon hattını aramak gibi ücretlendirilir.
Alo182 yi aradığınızda  daha az ücret ödemek için konuşmanızı kısa sürede bitirmeniz gerekir.
İnternet üzerinden www.mhrs.gov.tr ve akıllı cihazlara (cep telefonu, tablet vs.) yüklenen MHRS randevu sistemi uygulaması  üzerinden alınan randevular ise ÜCRETSİZDİR.

Alo 182 üzerinden randevu alırken telefonda sizden  istenilen bilgileri ne kadar kısa zamanda verirseniz telefon konuşmanız da o kadar  az süreceğinden ödeyeceğiniz ücrette az olacaktır. Bunun için  bilmeniz gerekenler;

1-Alo182 randevu sistemi üzerinden aynı gün için (gece saat 24:00 ü 1 dakika geçince yeni gün başlamış oluyor  yani gece 00:01 den sonra başlayan gün için) randevu alamazsınız. En erken bir sonraki gün den başlamak üzere randevu alabilirisiniz.

2-Alo 182 yi aramadan önce randevu alacağınız kişinin nüfus cüzdanını veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaranızı  hazır ederseniz  istenilen bilgileri zaman kaybetmeden vermiş olursunuz.

3-Randevu almak istediğiniz hastane ve muayene olmak istediğiniz bölümü bir kâğıda not ettikten sonra arama yaparsanız telefon konuşmanız kısa sürecektir.
      4-Alo182 yi aradığınızda işleminiz ne kadar kısa sürerse hem siz daha az ücret ödemiş olursunuz  hem de  sizden sonra telefonda bekleyen hasta  daha az beklemiş olur (bu bekleyen kişi bir başka aramada sizde olabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığın sağlığınıza ve vaktinize değer hizmeti Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile her zaman öndesiniz.